- technik żywienia i usług gastronomicznych,
- technik rolnik oraz technik mechanizacji rolnictwa i
agrotroniki.
Głównymi celami projektu są:
- Przygotowanie uczniów do poruszania się w dynamicznych i wymagających,
warunkach współczesnego rynku pracy. Nabycie przez uczniów takich cech jak:
mobilność zawodowa i umiejętność adaptacji do zmieniających się warunków pracy,
- Praktyczne przygotowanie uczniów do podjęcia pracy zarówno na rynku lokalnym,
jak i międzynarodowym,
- Podniesienie praktycznych kompetencji uczniów związanych z kierunkiem, na
którym się kształcą,
- Przełamanie w uczniach barier komunikacyjnych związanych z komunikacją w
języku angielskim, zarówno na płaszczyźnie interpersonalnej, jak i branżowej,
- Rozwinięcie umiejętności współpracy uczniów w zespole międzynarodowym.
Spotkania informacyjne i rekrutacja rozpoczną się w przyszłym roku szkolnym, tj.
2018/2019, natomiast sam wyjazd planowany jest na koniec marca 2019 r. Więcej
informacji wkrótce!