Absolwent
kursu
1) wykonywania prac związanych z prowadzeniem produkcji roślinnej;
2) wykonywania prac związanych z prowadzeniem produkcji zwierzęcej;
3) prowadzenia i obsługiwania pojazdów, maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji roślinnej i zwierzęcej;
4) prowadzenia sprzedaży zwierząt i produktów rolnych.
Po zdaniu egzaminu absolwent uzyskuje tytuł rolnik pod warunkiem posiadania wykształcenia zawodowego, średniego lub wyższego
Czas kształcenia na kursie wynosi 4 semestry.
Absolwent
kursu ROL.10
będzie
posiadał następujące umiejętności:
a) organizowania i nadzorowania produkcji roślinnej,
b) organizowania i nadzorowania produkcji zwierzęcej.
Po zdaniu
egzaminu absolwent uzyskuje tytuł
technik rolnik
pod warunkiem zdania egzaminu z
kwalifikacji ROL.04 i
ROL.10 oraz posiadania wykształcenia
średniego lub wyższego.
Absolwent kursu
HGT.02
będzie posiadał następujące umiejętności:
a) oceniania jakości produktów,
b) przechowywania żywności,
c) obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy,
d) obsługi sprzętu gastronomicznego,
e) przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów,
f) wydawania dań;
Po zdaniu egzaminu absolwent uzyskuje tytuł kucharz pod warunkiem posiadania wykształcenia zawodowego, średniego lub wyższego.
Absolwent
kursu ROL.05
będzie
posiadał następujące umiejętności:
a) organizowania i realizowania zadań związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej w agrobiznesie,
b) organizowania i wykonywana prac związanych z przetwórstwem spożywczym,
c) prowadzenia dokumentacji przedsiębiorstwa w agrobiznesie.
Po zdaniu
egzaminu absolwent uzyskuje tytuł
technik
agrobiznesu pod warunkiem zdania egzaminu z kwalifikacji
ROL.04
i ROL.05 oraz posiadania wykształcenia
średniego lub wyższego.
Uruchomienie zajęć na kursie następuje po
skompletowaniu grupy